Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Δημοσιοϋπαλληλικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων EPSU με ανακοίνωση της την περασμένη βδομάδα σχολίασε τη στροφή πολιτών στη στήριξη ακροδεξιών κομμάτων σε εκλογικές διαδικασίες όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες ηπείρους. Ειδικότερη αναφορά έγινε για την εκλογή στην προεδρία της μεγάλης Χώρας της Αμερικανικής ηπείρου Βραζιλίας, του ακροδεξιού πολιτικού Μπολσονάρο, τον οποίο η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει διακηρυγμένο υποστηρικτή της οπισθοδρόμησης όπως καταδεικνύουν οι θέσεις που ο ίδιος διακήρυξε στην επινίκιο ομιλία του προκαλώντας την έντονη ανησυχία της Διεθνούς Αμνηστίας και άλλων ανθρωπιστικών οργανώσεων.

 

Η EPSU προσθέτει ότι οι δηλώσεις του Μπολσονάρο δεν απηχούν μόνο προσωπικές τοποθετήσεις του γιατί δυστυχώς παρατηρούνται παρόμοιες τοποθετήσεις και ενέργειες και στην ίδια την Ευρώπη όπως ήταν οι αντισημιτικές εκδηλώσεις μετά την επιτυχία της απεργίας συνδικαλιστριών στη Γλασκώβη από την οργάνωση GMB, μέλος της EPSU.

 

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ενώ αποδίδει τις αλλαγές αυτές στις επιλογές των πολιτών στις επιπτώσεις της πολιτικής της λιτότητας και της συνακόλουθης αποδυνάμωσης των δημόσιων υπηρεσιών με αποτέλεσμα την ανεπαρκή εξυπηρέτηση των πολιτών διακηρύττει την αποφασιστικότητα του Δημοσιοϋπαλληλικού Συνδικαλιστικού Κινήματος να συνεχίσει και να αναβαθμίσει τον αγώνα κατά της επικράτησης της οπισθοδρόμησης. 

 

Η ανακοίνωση της EPSU διακηρύττει χαρακτηριστικά:

Εμείς από κοινού με τις άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις βροντοφωνάζουμε με σθένος και σαφέστατα ότι οι τοποθετήσεις αυτές είναι για μας απαράδεκτες. Οι  άνθρωποι αυτοί επιπλέουν με άνοδό τους στην εξουσία αξιοποιώντας την οργή των πολιτών κατά της διαφθοράς που περιλαμβάνει τη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή από μεγαλοεταιρείες, αλλά δυστυχώς δεν έχει αντιμετωπισθεί ορθά από τους αρμοδίους.

 

Πέραν τούτου οι δημόσιες υπηρεσίες αποστερούνται της απαιτούμενης κρατικής χρηματοδότησης με αποτέλεσμα την ανικανότητα των υποδομών για εξυπηρέτηση και τη χειροτέρευση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη, μια κατάσταση που επικρατεί ιδιαίτερα στη Βραζιλία όπως και σε άλλες χώρες στις οποίες σημειώθηκαν οι αρνητικές πολιτικές εξελίξεις. 

 

Η οργή αυτή είναι εμφανέστατη στην Ευρώπη με αποδεδειγμένη αιτία γι’ αυτήν την πολιτική της λιτότητας. 

 

Υπάρχει όμως υπαλλακτική πορεία στις κυρίαρχες εξελίξεις. Και η πορεία αυτή είναι η δική μας πορεία, η πορεία της αλληλεγγύης, της ανακατανομής του πλούτου και της εξουσίας, των επενδύσεων στις δημόσιες υπηρεσίες και στις κοινότητες, στην εφαρμογή εργασιακής ευθύνης, της δημοκρατίας στο χώρο εργασίας και με την κατοχύρωση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό Κίνημα θα συνεχίσει τον αγώνα από κοινού με τους Βραζιλιάνους συναδέλφους και θα είναι αγώνας συνεχής: A Luta Continua.

 

Με τους συλλογικούς μας αγώνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Όπως άλλωστε απέδειξαν οι βδομάδες που πέρασαν. Και συνεχίζουμε με την προοπτική να πετύχουμε ακόμη περισσότερα.

 

Αναφέρουμε μερικά από τα ενθαρρυντικά που πετύχαμε. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την κατοχύρωση του ανθρώπινου δικαιώματος στο νερό κατέδειξαν την απομόνωση των αντιτιθέμενων σ’ αυτό το δικαίωμα και στο διακηρυγμένο αίτημα των πολιτών. Για όλους μας, εργαζόμενους άνδρες και γυναίκες θα έλθουν ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα αν μείνουμε ενωμένοι και στην αντιμετώπιση των Ευρωεκλογών του επόμενου Μαΐου. Αναμένουμε από την Ευρωβουλή να εγκρίνει τη νομοθεσία που εκκρεμεί ενώπιον της για να διασφαλίζεται για τους εργαζόμενους στην ΕΕ προστασία αποδεκτού ελάχιστου επιπέδου στους όρους εργασίας τους. Δυστυχώς δεξιόφρονες δυνάμεις στην Ευρωβουλή προσπαθούν να αποδυναμώσουν αυτή την προστασία ή να αποκλείσουν από αυτήν ομάδες εργαζομένων όπως το προσωπικό της αστυνομίας, του στρατού και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Αν το πετύχουν θα προσφέρουν στους εργοδότες δικαίωμα να συντονίζουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων με την υπογραφή συμβάσεων αβέβαιης εργασίας.