Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Η ΠΑΣΥΔΥ παρακολουθεί με λύπη τις δημόσιες αντεγκλήσεις μεταξύ Υπουργείου Υγείας και ιατρών, σε σχέση με προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ), του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. Προβλήματα υπήρχαν και υπάρχουν στα κρατικά νοσηλευτήρια και προς τούτο έγιναν και γίνονται διαβήματα από την Οργάνωσή μας. Πολλά από τα προβλήματα που είχαμε υποδείξει έχουν επιλυθεί από το αρμόδιο Υπουργείο και γι’ αυτό εκφράστηκαν οι ευχαριστίες μας. Κάποια από τα προβλήματα δεν έχουν βρει ακόμα τη λύση τους.

 

Ειδικότερα όσον αφορά τα ΤΑΕΠ είχαμε συναντήσεις με τον αρμόδιο Υπουργό στον οποίο και καταθέσαμε τις θέσεις και εισηγήσεις μας. Επισημαίνεται ότι σε σύσκεψη με το Δ.Σ. του Κλάδου Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών ΠΑΣΥΔΥ, αποφασίστηκε να ζητήσουμε από τον αρμόδιο Υπουργό να συγκαλέσει σύσκεψη των Διευθυντών των ΤΑΕΠ και των Συντεχνιών για συζήτηση όλων των θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία των  ΤΑΕΠ.

 

Η Οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων έχει την πεποίθηση ότι με προκλήσεις και αντεγκλήσεις όχι μόνο δεν επιλύονται προβλήματα, αλλά και δυσχεραίνεται η επίλυσή τους. Σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο που, μεταξύ άλλων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρότατες προκλήσεις στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας με στόχο την εφαρμογή του ΓεΣΥ, θα ήταν ότι χειρότερο η πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων, που κατά κύριο λόγο θα πλήξουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Πεποίθησή μας είναι ότι με καλή διάθεση από όλες τις πλευρές τις λύσεις θα δώσει ο διάλογος.

 

Λευκωσία,
1/11/2018.