Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Κάθε χρόνο τον Οκτώβριο διοργανώνεται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Ασφάλεια και Υγεία, μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της εκστρατείας για Ασφαλείς και Υγιείς χώρους Εργασίας. Σε ολόκληρη την ΕΕ διοργανώνονται εκατοντάδες εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία ενεργής, συμμετοχικής διαχείρισης της ασφάλειας και υγείας στον χώρο εργασίας.

 

Ειδικές κινηματογραφικές προβολές, εκδηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνέδρια, εκθέσεις, διαγωνισμοί και εκπαιδευτικές συνεδρίες αποτελούν μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που διοργανώνονται για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας.

 

Στις 24 Απριλίου 2018 κηρύχθηκε επίσημα η έναρξη της νέας εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία που θα διαρκέσει από 22 – 26 Οκτωβρίου και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τη συλλογική και ενεργό διαχείριση των επικίνδυνων ουσιών.

 

Στην Κύπρο η Τελετή Έναρξης της Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία 2018 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22.10.2018 στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

 

Κατά τη διάρκεια της Τελετής, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα. Ζέτα Αιμιλιανίδου απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι στόχος της εκστρατείας 2018 – 2019 είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους που προκαλούνται από επικίνδυνες ουσίες στο χώρο εργασίας και να προαχθεί η νοοτροπία πρόληψης των κινδύνων. Τόνισε παράλληλα ότι η αποτελεσματική διαχείριση της έκθεσης σε επικίνδυνες ουσίες που σχετίζεται με την εργασία είναι δυνατή μόνο εάν όλοι όσοι βρίσκονται στο χώρο εργασίας είναι σωστά ενημερωμένοι τόσο για τους κινδύνους όσο και για τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την πρόληψή τους. Τέλος υπογράμμισε ότι η διαχείριση της ασφάλειας και της υγείας στους χώρους εργασίας και ειδικότερα η διαχείριση των επικίνδυνων ουσιών, μπορεί να βελτιώσει όχι μόνο την υγεία και την καθημερινότητα του κάθε εργαζόμενου, αλλά και την παραγωγικότητα και την οικονομική αποδοτικότητα της επιχείρησης ή του Οργανισμού.  

 

Επικροτούμε τις θέσεις της κας. Αιμιλιανίδου και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε στενά με το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την επίτευξη των στόχων της Εκστρατείας 2018 – 2019.