Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Δυναμική κινητοποίηση της Συντεχνίας ΚΤΑΜΣ

 

Η Τρίτη 9 Οκτωβρίου ήταν μέρα δράσης για την Τουρκοκυπριακή Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων ΚΤΑΜΣ με τις απεργιακές κινητοποιήσεις και την πορεία που πραγματοποιήθηκε προς τη λεγόμενη Τουρκοκυπριακή Βουλή στην οποία επιδόθηκε έγγραφο διαμαρτυρίας για τις πολύ αρνητικές συνέπειες της υποτίμησης της τουρκικής λίρας για την στην αγοραστική δύναμη των ΤΚ εργαζομένων και ειδικότερα των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΚΤΑΜΣ η μεγάλη πτώση της τουρκικής λίρας οδήγησε σε σοβαρή άνοδο του πληθωρισμού με αποτέλεσμα ο ελάχιστος μισθός στα κατεχόμενα να υποβιβασθεί κάτω από το επίπεδο της φτώχιας.

 

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από την ΤΚ Βουλή μίλησε ο Πρόεδρος της ΚΤΑΜΣ Γκιουβέν Μπενιχάν ο οποίος κάλεσε τα πολιτικά κόμματα και γενικά την ΤΚ πολιτική ηγεσία να ανταποκριθούν στα δικαιολογημένα αιτήματα των εργαζομένων και ειδικότερα των δημοσίων υπαλλήλων και να προχωρήσουν σε μέτρα για αποτελεσματική αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που πλήττουν τους ΤΚ δημοσίους υπαλλήλους και γενικότερα όλους τους ΤΚ εργαζόμενους. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η κατάσταση που δημιουργήθηκε έχει επιφέρει πολύ σοβαρά πλήγματα για τους συνταξιούχους.

 

Τα αιτήματα της Συντεχνίας επιδόθηκαν με υπόμνημα στα μέλη της ΤΚ «κυβέρνησης» τα οποία βρίσκονταν στη Βουλή και συγκεκριμένα στον ΤΚ πρωθυπουργό Τουφάν Ερχιουρμάν, τον Υπουργό Εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάι, τον Υπουργό Οικονομικών Σερντάρ Ντεκτάς και τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Τζεμάλ Οζγκιγίτ οι οποίοι παρέστησαν στη συνεδρία του ΤΚ «Κοινοβουλίου».

 

Κύριο αίτημα της ΚΤΑΜΣ είναι η ψήφιση νομοθεσίας για σταθεροποίηση της αγοραστικής αξίας των μισθών και συντάξεων ώστε να μην επηρεάζεται από τις πληθωριστικές μεταβολές λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας.