Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Το Ευρωπαϊκό Δημοσιοϋπαλληλικό Συνδικαλιστικό Κίνημα καταγγέλλει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για λήψη αποφάσεων και ανάληψη ενεργειών χωρίς διαφάνεια όπως και για παραβίαση των προνοιών της Ευρωπαϊκής Συνθήκης που αναγνωρίζουν ουσιαστικό ρόλο στις δημοκρατικές διαδικασίες του κοινωνικού διαλόγου και ειδικότερα για δικαιώματα των κοινωνικών εταίρων.

 

Υπενθυμίζουμε τη διαμαρτυρία για την ανάθεση καθηκόντων Γενικού Γραμματέα της Κομισιόν στον Martin Selmayr καταγγέλλοντας την έλλειψη διαφάνειας στις διαδικασίες με τις οποίες η Κομισιόν είχε αποφασίσει αποκλεισμό Κεντρικών Κυβερνήσεων των κρατών μελών από την πρόταση της Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

 

Η Ευρωπαία Επίτροπος Διοικήσεως Emily O’Reilly καταγγέλλει τώρα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για κακοδιοίκηση σε συσχετισμό με το διορισμό του Selmayr και συμφωνεί με την EPSU ότι η Κομισιόν με το διορισμό αυτό υποσκάπτει τα διαπιστευτήρια της ΕΕ ως διαφανή και δημοκρατικό θεσμό. Πρόκειται για κρίσιμο θέμα που αφορά την προσφυγή της ΕΡSU στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην υπό αναφορά ενέργεια της.

 

Η Επίτροπος Απασχόλησης Marianne Thyssen είχε ψευσθεί κατάφωρα τόσο προς τη συνδικαλιστική όσο και προς την εργοδοτική πλευρά. Είναι σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπεριφέρθηκε κατά μη αδιαφανή τρόπο, παραβιάζοντας την Ευρωπαϊκή Συνθήκη.