Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Σε σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του καφεστιατορίου «Grey Terrace» της ΠΑΣΥΔΥ, τιμήθηκαν επ’ ανδραγαθία για την επίδειξη γενναιότητας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, οι αστυνομικοί Γιώργος Γεωργίου και Χριστόφορος Νικολάου, που είχαν τραυματιστεί από τα πυρά των επίδοξων ληστών, τη νύκτα της 5ης Μαΐου στον Ύψωνα. Όπως δε είναι γνωστό από τις άμεσες ενέργειες των τιμωμένων κατέστη εφικτό να εντοπιστούν οι δράστες, αλλά και να αποτραπεί εγκληματική ενέργεια.

 

Στη λιτή εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου και ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, οι οποίοι και απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους δύο ήρωες αστυνομικούς. Παρέστησαν επίσης ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας και σύσσωμη η ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ και του ΣΑΚ.

 

Την υπερηφάνεια του να υπηρετούν στην Αστυνομία Κύπρου οι Αστυνομικοί Χριστόφορος Νικολάου και Γιώργος Γεωργίου, οι οποίοι δεν δίστασαν ούτε στιγμή μπροστά στον κίνδυνο κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους, εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, μιλώντας στην τελετή βράβευσης των Αστυνομικών από τον Σύνδεσμο Αστυνομίας Κύπρου.

 

Τα δύο αυτά μέλη του Σώματος, που με τόλμη και αυτοθυσία δέχθηκαν τα πυρά, τραυματίστηκαν και αντιμετώπισαν με επαγγελματισμό τα κακοποιά στοιχεία τον περασμένο Μάιο, στη Λεμεσό, συμβάλλοντας έτσι στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και στον αγώνα του κράτους κατά του οργανωμένου εγκλήματος, επέστρεψαν με την ίδια πίστη και αφοσίωση στο καθήκον, ανέφερε ο κ. Νικολάου, απονέμοντας τα συγχαρητήρια του και τις ευχαριστίες τόσο του ιδίου όσο και εκ μέρους της Πολιτείας στους τιμώμενους.

 

Με εμφανή συγκίνηση, ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, απευθυνόμενος στους δύο τιμώμενους αστυνομικούς ανέφερε τα ακόλουθα:

«Κρίστη, ήταν συγκλονιστικό για εμένα, εκείνο το βράδυ, όταν είδα ότι, παρά τα πυρά, δεν δείλιασες, δεν εγκατέλειψες αυτό που προστάζει το καθήκον, μα πάνω απ’ όλα η συνείδησή σου. Προσπάθησες, παρά τον τραυματισμό σου, να ανακόψεις με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο τους δράστες της εγκληματικής αυτής ενέργειας, ενώ αυτοί συνέχισαν να πυροβολούν. 

 

Γιώργο, αυτό που έκανες, ενώ είχες ήδη πληγεί από πυρά, είναι ασύλληπτο. Το είχα μοιραστεί τότε, στις δηλώσεις μου στα ΜΜΕ, με όλο τον κόσμο. Αιμόφυρτος, να οπλίζεις και να πυροβολείς τα εγκληματικά στοιχεία, σημαδεύοντας και πετυχαίνοντας τον οδηγό του οχήματος που επέβαιναν, γεγονός καθοριστικό για τη σύλληψή τους».

 

Και συνέχισε: «Σε μια εποχή κρίσης, πάνω απ’ όλα, αξιών, ιδανικών και αρχών, όπου ο εγωκεντρισμός και ο ατομικισμός αποτελούν δυστυχώς τον κανόνα, η ηρωική στάση τους εκείνο το βράδυ της 5ης Μαΐου, ανήμερα της γιορτής της προστάτιδας της Αστυνομίας, Αγίας Ειρήνης, αποτελεί φάρο φωτεινό και πυξίδα προορισμού για όλους μας».

 

Κλείνοντας ο Αρχηγός της Αστυνομίας επισήμανε ιδιαίτερα: «Το γεγονός ότι η Αστυνομία συχνά βάλλεται άδικα, ενώ μηδενίζεται η τεράστια και ανεκτίμητη προσφορά της, λόγω κάποιων απαράδεκτων ή και εγκληματικών ενεργειών μίας μικρής μερίδας μελών μας, δεν πρέπει κατ’ ουδένα λόγο να μας πτοεί και να κάμπτει το ηθικό μας. Τουναντίον, θα πρέπει να μας πεισμώνει όλους ακόμη περισσότερο, ούτως ώστε να επιτελούμε το έργο μας με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο, αφοσίωση και πίστη». 

 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΑΚ Κυριάκος Χαραλάμπους, μεταξύ άλλων, τόνισε τα ακόλουθα:

«Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε το έγκλημα στην Κύπρο να εξελίσσεται και να διογκώνεται. Όσα συνέβαιναν σε ξένες χώρες τώρα συμβαίνουν και στον τόπο μας. Η ύπαρξη όμως στο Αστυνομικό Σώμα ανδρών, όπως ο Χριστόφορος και ο Γιώργος, μας επιτρέπουν να κοιμόμαστε ήσυχοι. Με την άμεση και αποτελεσματική αντίδρασή τους έχουν ανεβάσει τον πήχη ψηλά και αποτελούν πλέον παράδειγμα επαγγελματισμού για εμάς τους Αστυνομικούς. Ενίσχυσαν το κύρος της Αστυνομίας Κύπρου και ενδυνάμωσαν την εμπιστοσύνη του πολίτη προς την Δύναμη.

 

Το προσωπικό τους κόστος, ωστόσο, τεράστιο, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους. Ταλαιπωρήθηκαν και συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται όμως απέδειξαν σε όλους μας τρανά πως τίποτα δεν κατακτάται χωρίς θυσίες.

 

Γιώργο, Χριστόφορε, σας αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΓΕ. Έχετε κάνει περήφανους όλους τους Αστυνομικούς. Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας».

               

Στο δικό του χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης Γλαύκος Χατζηπέτρου, αφού κατ’ αρχήν αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα στενή σχέση που είχε με το Αστυνομικό Σώμα καθόλη τη διάρκεια της πολυετούς υπηρεσίας του στη Νομική Υπηρεσία και το διαχρονικό σεβασμό που τρέφει για το Σώμα, τόνισε ότι τα τιμώμενα πρόσωπα με την απαράμιλλη τόλμη και αυτοθυσία που επέδειξαν, έχουν τιμήσει στον ύψιστο βαθμό το λειτούργημα του αστυνομικού, το οποίο τάχθηκαν να υπηρετήσουν και αναντίλεκτα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.