Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Σαράντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τις επάρατες επετείους του πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου και της εισβολής στις 20 Ιουλίου 1974 και ο λαός μας συνεχίζει να πενθεί, να υποφέρει και να πονά από τις τραγικές τους συνέπειες. Ξαναζούμε τις μέρες της προδοσίας, της συμφοράς και του αβάστακτου πόνου για το χαμό συγγενών και φίλων, για τη βάναυση εκδίωξη από τις εστίες μας και τη γη μας αλλά και για την αδιαφορία και απραξία των ισχυρών και των οργανισμών δικαίου, μπροστά στο δικό μας πρόβλημα.

 

Τις μέρες αυτές της οδύνης και της πικρής μνήμης στεκόμαστε με αισθήματα βαθειάς τιμής μπροστά στους ήρωες αδελφούς μας που θυσιάστηκαν πολεμώντας μέχρις εσχάτων αμυνόμενοι για τη δημοκρατία και για την προστασία της πατρίδας μας. Με την αυταπάρνηση και θυσία τους έστησαν το σεμνό ηρώο παντοτινής τιμής και παραδειγματισμού για τις επόμενες γενιές. Στεκόμαστε μπροστά από τη θυσία τους μόνιμοι εκτιμητές και ορκιζόμαστε να διαφυλάξουμε τη θυσία τους οδηγό ζωής και συμπεριφοράς για όλους τους νεώτερους.

 

Ύψιστο χρέος μας αυτές τις μέρες είναι να συνειδητοποιήσουμε τις πραγματικές μας ευθύνες και να δεσμευτούμε για άρρηκτη ενότητα όλων στους στόχους και στον αγώνα για να τους πετύχουμε. Πρώτιστη δέσμευση μας να μην επιτρέψουμε να επικρατήσουν διχόνοιες και αντεγκλήσεις που θα γεννήσουν επανάληψη της καταστροφής του 1974. Οι ηρωικοί νεκροί μας, το δράμα των συγγενών των αγνοουμένων μας, η προσφυγιά και οι επίσης ηρωικοί εγκλωβισμένοι μας καλούν σε ομοψυχία και σε πραγματική συνέργεια δυνάμεων και λαού στην πορεία του αγώνα μας. Τυχόν διαφορετική πορεία θα οδηγήσει σε οριστικό όλεθρο για την πατρίδα και το λαό της.

 

Οι καταθλιπτικές μνήμες των ημερών του πραξικοπήματος και της εισβολής δεν αποδυναμώνουν και τα αισθήματα του πένθους αλλά και της καταδίκης για την άλλη επέτειο των ημερών, για την έκρηξη στο Μαρί που έντυσε στα μαύρα πολλές οικογένειες ενώ οδήγησε και ολόκληρη την πατρίδα μας και το λαό μας σε οπισθοδρόμηση. Τιμούμε όσους πλήρωσαν με τη ζωή τους, την πίστη τους στην πατρίδα.

 

Οι μαύρες επέτειοι του επάρατου Ιούλη ας λειτουργήσουν γενεσιουργά για επικράτηση φρόνησης και ορθής συλλογικής πολιτικής και πορείας.