Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Και το μέλλον των δημοσίων υπηρεσιών κορυφαίο ζήτημα στην ΕΕ και διεθνώς

 

Οι μεγάλες αλλαγές στα θέματα της εργασίας και οι άμεσες επιπτώσεις τους για τους εργαζόμενους είναι στα τρέχοντα κορυφαία ενδιαφέροντα του Συνδικαλιστικού Κινήματος και στα πλαίσια αυτά το ευρύτερο  Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό Κίνημα με πλήρη επίγνωση των πραγματικοτήτων και διαφαινομένων εξελίξεων των ημερών μας για τα εργασιακά διοργανώνει στις 27 – 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες μεγάλης κλίμακας διάσκεψη με θέμα «Ο κόσμος της εργασίας σε μετάβαση».

 

Στη διάσκεψη, της οποίας Συνδιοργανωτές είναι η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (European Trade Union Confederation ETUC) και το Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό Ινστιτούτο (European Trade Union Institute ETUI), θα συμμετάσχουν εκτός από τα ηγετικά στελέχη του Συνδικαλιστικού κινήματος, και οι οργανώσεις τους και οι κυβερνήσεις αλλά και διεθνούς κύρους εμπειρογνώμονες που θα συνδράμουν με τις παρουσιάσεις τους στη συζήτηση για τα πιο επείγοντα θέματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

 

Θα καλυφθούν θέματα όπως η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, υπηρεσιών και πολιτών που επιφέρει θεμελιακές αλλαγές στα χαρακτηριστικά της Ευρωπαϊκής Εσωτερικής Αγοράς, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα χαρακτηριστικά της απασχόλησης, οι δημογραφικές αλλαγές στη δομή του εργατικού δυναμικού και οι προκλήσεις που εγείρονται για το σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων. Τέλος η διάσκεψη θα ασχοληθεί και με τις επιπτώσεις στα θέματα της εργασίας από την ψηφιοποίηση της οικονομίας και τις αλλαγές που αναφύονται στις διαδικασίες παραγωγής αλλά και γενικά στην απασχόληση και τους όρους εργασίας.

 

Σε πλήρη συσχετισμό με τους προγραμματισμούς του ευρύτερου Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Κινήματος εντάσσονται τα ενδιαφέροντα και οι δράσεις της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Δημοσιοϋπαλληλικών Συνδικάτων (EPSU) και στα πλαίσια αυτά έχει ήδη καθορισθεί ως κύριο θέμα του 10ου Κογκρέσου της EPSU που θα πραγματοποιηθεί σε ένα χρόνο από σήμερα, «Ο κόσμος της εργασίας σε μετάβαση». Ήδη έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για την πανευρωπαϊκή σύναξη που θα οδηγήσει τους εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων μελών της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Δημοσιοϋπαλληλικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων περιλαμβανομένης και της ΠΑΣΥΔΥ στη σύνοδο του Κογκρέσου της EPSU στο Royal Dublin Society στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας από τις 4 μέχρι τις 7 Ιουνίου 2019. 

 

Συνδιοργανωτές του 10ου Κογκρέσου με την EPSU θα είναι και οι Ιρλανδικές Δημοσιοϋπαλληλικές Οργανώσεις μέλη της Ομοσπονδίας. 

 

Κύρια θέματα στο 10ο Κογκρέσο θα είναι:

  • Το μέλλον των δημοσίων υπηρεσιών.
  • Το μέλλον της εργασίας στις δημόσιες υπηρεσίες.
  • Το μέλλον των δημοσιοϋπαλληλικών συνδικαλιστικών οργανώσεων.

 

Με στόχο την έγκαιρη προετοιμασία των εκπροσώπων των Οργανώσεων προχωρά με ταχύ ρυθμό η οριστικοποίηση του σχετικού υλικού για το Πρόγραμμα Δράσης του Κογκρέσου και τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Καταστατικού της EPSU όπως και η ετοιμασία οριστικής ημερήσιας διάταξης, εργασίες με τις οποίες ασχολούνται η Επιτροπή Ψηφισμάτων και η Ομάδα Εργασίας για τις Καταστατικές τροποποιήσεις. Τα σχετικά έγγραφα θα διαβιβασθούν στις Οργανώσεις μέλη αφού εγκριθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή της EPSU.

 

Τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το Κογκρέσο της EPSU εντάσσονται στα γενικά ενδιαφέροντα των εργαζομένων όχι μόνο στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα και ιεραρχούν και τις προτεραιότητες του ευρύτερου δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.