Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό εκτίμησης για την ΠΑΣΥΔΥ και ετοιμότητας για συνέχιση του διαλόγου για συναινετικές λύσεις προβλημάτων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία το 55ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων ΠΑΣΥΔΥ.

 

Στο εναρκτήριο μέρος του Συνεδρίου παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών, η Υπουργός Πρόνοιας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Υπουργός Υγείας, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Εκπαιδευτικής Επιτροπής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών και Πρόεδρος της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού, άλλοι Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων και Διευθυντές Κυβερνητικών Τμημάτων.

 

Παρέστησαν επίσης στο επίσημο μέρος του Συνεδρίου οι πρώην Πρόεδροι της ΠΑΣΥΔΥ, Ανδρέας Χριστοδούλου, Ανδρέας Παπαπολυβίου, Ανδρέας Αντωνίου και Νίκος Παναγιώτου και ο πρώην Αν. Γενικός Γραμματέας Γιώργος Φλουρέντζου.

 

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο Πρόεδρος της Συντεχνίας σ. Αντώνης Κουτσούλλης, ο οποίος καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εξέφρασε ην ιδιαίτερη εκτίμηση της Οργάνωσής μας για την παρουσία του όπως και για την παρουσία των άλλων επισήμων και των συμμετεχόντων αντιπροσώπων των Επαγγελματικών Κλάδων και Επαρχιακών Τμημάτων. Αναφέρθηκε συνοπτικά ο σ. Κουτσούλλης στα κύρια προβλήματα που πλήττουν τα μέλη και γενικά τη δημόσια υπηρεσία. Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την ομιλία του Προέδρου της Συντεχνίας μας πιο κάτω.

 

Ο Γενικός Γραμματέας σ. Γλαύκος Χατζηπέτρου στην εισηγητική του ομιλία αναφέρθηκε στην πολιτική και τις δράσεις της Οργάνωσής μας για τα διάφορα προβλήματα που αφορούν τα μέλη και στις εν πολλοίς επιτυχημένες λύσεις που επιτεύχθηκαν και επαναβεβαίωσε την πάγια πολιτική της Συντεχνίας να προωθεί λύσεις στα προβλήματα, όχι μόνο για προώθηση των συμφερόντων των μελών, αλλά και για πιο εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας και εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. 

 

Τόνισε ιδιαίτερα ο σ. Χατζηπέτρου την ανάγκη όπως στα πλαίσια της αναζήτησης λύσεων οι σχέσεις Κυβέρνησης – ΠΑΣΥΔΥ στηρίζονται στη συνδιαλλαγή και τη συναίνεση, θέση με την οποία συμφώνησε στη συνέχεια με το χαιρετισμό του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ολόκληρη η ομιλία του Γ.Γ. της Οργάνωσής μας είναι διαθέσιμη πιο κάτω.

 

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε την ιδιαίτερη εκτίμησή του για τη διαχρονική συνεισφορά της ΠΑΣΥΔΥ και των μελών της στην πρόοδο του Κυπριακού κράτους όπως και για την πολιτική της Οργάνωσής μας στη διαχείριση των δημοσιοϋπαλληλικών θεμάτων. Διακήρυξε επίσης ότι επικροτεί την πολιτική για συναίνεση και συνεργασία για κατάληξη σε συναινετικές λύσεις στα διάφορα προβλήματα επισημαίνοντας την ανάγκη για τακτική συνεργασίας και όχι αντιπαράθεσης Κυβέρνησης-Συντεχνιών. Πιο κάτω μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Με τη λήξη των εργασιών της εναρκτήριας συνόδου και την αποχώρηση των επισήμων συνεχίστηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου με την εκλογή Προεδρείου και Εφορευτικής Επιτροπής και ακολούθησε η κατάθεση της Έκθεσης Πεπραγμένων του Γενικού Συμβουλίου, η οποία και εγκρίθηκε από το Συνέδριο. Στη συνέχεια κατατέθηκαν εισηγήσεις Κλάδων για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και ακολούθησε συζήτηση γι’ αυτά με τις εργασίες να διακόπτονται για γεύμα, για να συνεχισθούν σε απογευματινή σύνοδο.

 

Καλύφθηκαν μεταξύ άλλων με εισηγήσεις και συζήτηση θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της δημόσια υπηρεσίας περιλαμβανομένης και της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας, μισθοδοτικά και συνταξιοδοτικά ωφελήματα, επιδόματα, υπερωρίες, άδειες, προκαταβολή για αγορά οχημάτων για εκτέλεση καθηκόντων, θέματα ωρομισθίων και προσωπικού αορίστου χρόνου και ορισμένου χρόνου, οι συνθήκες ασφάλειας και υγείας και θέματα ευημερίας μελών.

 

Στην παρουσία των Ελεγκτών της Οργάνωσής μας κατατέθηκαν στο Συνέδριο και εγκρίθηκαν η Οικονομική Έκθεση για το 2017 και ο Ετήσιος Προϋπολογισμός για το 2018.

 

Το 55ο Συνέδριο έληξε με την κατάθεση και έγκριση Γενικής Απόφασης στην οποία ενσωματώθηκαν οι αποφάσεις του, που καθορίζουν και την πορεία του Γενικού Συμβουλίου για τον επόμενο χρόνο. Τέλος, σε σύντομη αποτίμησή τους τόσο ο Γενικός Γραμματέας όσο και ο Πρόεδρος του Συνεδρίου εκτίμησαν ως πολύ παραγωγική και ορθολογική την όλη εργασία του Συνεδρίου αλλά και την εν γένει πορεία της Οργάνωσής μας.

 

Ομιλία του Προέδρου της ΠΑΣΥΔΥ Αντώνη Κουτσούλλη στο 55ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων

 

Ομιλία Γενικού Γραμματέα Γλαύκου Χατζηπέτρου κατά την εναρκτήρια Σύνοδο του 55ου Συνεδρίου των Αντιπροσώπων

 

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιαδη στο 55ο Ετήσιο Συνέδριο των Αντιπροσώπων