Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Την περασμένη βδομάδα συνήλθαν σε προσυνεδριακές συνεδρίες τα συλλογικά σώματα της Οργάνωσής μας στα πλαίσια των προετοιμασιών για το 55ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, 30 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

 

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 14 Μαΐου συνήλθε σε συνεδρία η Κεντρική Γραμματεία και διεξήλθε την Έκθεση Πεπραγμένων του Γενικού Συμβουλίου και την Οικονομική Έκθεση για το 2017 και τους Προϋπολογισμούς ΠΑΣΥΔΥ για το 2018, που στη συνέχεια συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν την Τρίτη 15 Μαΐου στις συνεδρίες της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου. Οι Εκθέσεις και οι Προϋπολογισμοί δόθηκαν στους Επαγγελματικούς Κλάδους και τα Επαρχιακά Τμήματα για προώθηση στους Αντιπροσώπους τους για να προετοιμαστούν για το Συνέδριο σύμφωνα με τις πρόνοιες του Καταστατικού.

 

Το 55o Συνέδριο είναι ενδιάμεσο στην τριετή θητεία του Γενικού Συμβουλίου και γι' αυτό η Έκθεση Πεπραγμένων του Γενικού Συμβουλίου καλύπτει τις δραστηριότητες της Οργάνωσής μας στο δεύτερο χρόνο της θητείας του και πιο συγκεκριμένα στη διάρκεια της περιόδου από το περσινό Συνέδριο μέχρι τις 20 Απριλίου 2018. Εξελίξεις που ενδεχομένως σημειώθηκαν ή θα σημειωθούν στην περίοδο μέχρι την ημέρα του Συνεδρίου θα καλυφθούν στην Εισηγητική ομιλία του Γενικού Γραμματέα.

 

Βασικό μέρος της Έκθεσης Πεπραγμένων είναι οι εξελίξεις στα γενικά επαγγελματικά θέματα, με κυριότερη από αυτές την υλοποίηση της Συμφωνίας Πλαίσιο με την Κυβέρνηση για τα έτη 2017 – 2018 σε σχέση με την αποπαγοποίηση και πλήρωση θέσεων Προαγωγής και Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής. Άλλες δραστηριότητες που καλύπτονται στην Έκθεση Πεπραγμένων αφορούν στις δραστικές βελτιώσεις στους όρους εργοδότησης των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου και τις εξελίξεις στα θέματα αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων και του ΓΕΣΥ. Καλύπτονται επίσης και άλλα θέματα της οργάνωσης και λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας καθώς και ρυθμίσεις που επιτεύχθηκαν σε άλλα ευρύτερα αλλά και επί μέρους ζητήματα που αφορούν τα μέλη. Η Έκθεση περιλαμβάνει επίσης θέματα εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας της Συντεχνίας καθώς και στατιστικά και άλλα στοιχεία.

 

Στην Οικονομική Έκθεση δημοσιεύονται οι Προϋπολογισμοί του Γενικού Συμβουλίου, των Επαρχιακών Τμημάτων και των διαφόρων Επιτροπών για το 2018 με αντίστοιχες δαπάνες για το 2017.

 

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Υπενθυμίζουμε ότι στο Συνέδριο των Αντιπροσώπων της 30ης Μαΐου θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος και θα το προσφωνήσει. Αναντίλεκτα, η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Συνέδριο του κυρίαρχου σώματος της Οργάνωσής μας προσδίδει ιδιαίτερη τιμή στην ίδια τη Συντεχνία, αλλά ταυτόχρονα συνιστά αφ’ εαυτής και έμπρακτη απόδειξη του γνήσιου ενδιαφέροντος του αρχηγού του Κυπριακού κράτους για τα θέματα των δημοσίων υπαλλήλων και της Δημόσιας Υπηρεσίας και διερμηνεύεται ως αναγνώριση του έργου που επιτελούν. 

 

Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παραστούν στο επίσημό του μέρος ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων και Διευθυντές Κυβερνητικών Τμημάτων και Υπηρεσιών.