Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Ο Κλάδος Ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ επιθυμεί να αναφερθεί στο πρόσφατο θλιβερό περιστατικό του θανάτου του δεκάχρονου Σταύρου Γιωργαλλή και να εκφράσει τη λύπη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους και την οικογένειά του.

 

Οι τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε ο θάνατος του δεκάχρονου μαθητή διερευνώνται και για το ατυχές συμβάν έχουν τεθεί υπό πενταήμερη κράτηση δύο ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

 

Αναμφίβολα, η σοβαρότητα του περιστατικού επιβάλλει την πλήρη διερεύνηση του, μέσα από τις νενομισμένες διαδικασίες και εάν και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.

 

Παράλληλα, ο Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών θεωρεί επιβεβλημένο το σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας που αναντίλεκτα περιλαμβάνεται στην αρχή της δίκαιης δίκης και αποτελεί εγγύηση της σωστής απονομής της δικαιοσύνης.

 

Το τεκμήριο της αθωότητας είναι θεμελιώδης αρχή σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα. Κατά κανόνα το τεκμήριο αυτό παύει να ισχύει μόνο μετά τη διαπίστωση της ενοχής του κατηγορουμένου από το δικαστήριο. Κατά συνέπεια καθόλα τα προηγούμενα στάδια ουδείς δύναται να χαρακτηρίσει οποιονδήποτε κατηγορούμενο ως ένοχο.

 

Καταλήγοντας το Δ.Σ. του Κλάδου τονίζει με έμφαση ότι η τραγικότητα των στιγμών επιβάλλει υπευθυνότητα από όλους τους αρμόδιους φορείς: από τις δημόσιες αρχές, από τα πολιτικά πρόσωπα και από τα μέσα ενημέρωσης.

 

Λευκωσία,
14/05/2018.