Εξοχικά Διαμερίσματα ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Εγγραφή Μέλους

Περισσότερα »

Εκπτωτικό Σχέδιο Μελών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Τα νέα του Κλάδου Συνταξιούχων ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Περισσότερα »

Συναυλία με τίτλο «Λίγα Λουλούδια…» πραγματοποιείται την Κυριακή, 6 Μαΐου 2018, στις 7:30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Δρα Κώστα Χαμπιαούρη και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Μαίρης Ιωάννου, η οποία για πενήντα και πλέον χρόνια αφιέρωσε τη ζωή της στη Μουσική και στη διδασκαλία του πιάνου. Μαθητές της διακρίνονται σήμερα στο μουσικό χώρο ως σολίστ, καθηγητές Πανεπιστημίων, καθηγητές Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και καθηγητές Πιάνου.

 

Πρόκειται για μια πολυδιάστατη συναυλία κατά την οποία εκατό και πλέον άτομα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής παίζοντας μουσική, τραγουδώντας και χορεύοντας. Θα λάβουν μέρος τα παιδιά του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς φήμης καθηγητή Mατθαίου Καριόλου, ο ελλαδίτης διακεκριμένος τενόρος της Λυρικής Σκηνής Αθηνών Δημήτρης Σιγαλός, οι καταξιωμένες κύπριες σοπράνο Αύρα Σιάτη και μέτζο σοπράνο Καίτη Οικονομίδου καθώς και οι βραβευμένες – με το βραβείο Μαίρης Ιωάννου – Μαρία Θεοδώρου, σοπράνο και Έλλη Αλωνεύτου, μέτζο σοπράνο. Θα συμμετάσχουν, επίσης, ένα σύνολο με έξι φλάουτα υπό την επιμέλεια της Ελεονώρας Ρούσου, χορευτική ομάδα υπό την επιμέλεια του John Olariu, η Χορωδία της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. υπό τη διεύθυνση της Μάρως Μήτσα καθώς και Κλιμάκιο της Χορωδίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Νικόλαου Μαλιάρα. Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Μάριος Ιωάννου.

 

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν έργα ελαφράς κλασικής μουσικής καθώς και ναπολιτάνικα τραγούδια. Στο δεύτερο μέρος  θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια του χθες, τραγούδια φορτωμένα αναμνήσεις.  Θα ακουστούν τραγούδια των Γιαννίδη, Αττίκ, Σουγιούλ, Μουζάκη και άλλων ελλήνων συνθετών, που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους μέσα στον χρόνο.

 

Η συναυλία πραγματοποιείται για όγδοη συνεχή χρονιά έχοντας καθιερωθεί ως ένας αξιόλογος ετήσιος μουσικός θεσμός, τον οποίο αναμένει το μουσικόφιλο κοινό του τόπου. Μέρος των καθαρών εσόδων της συναυλίας θα διατεθούν και φέτος ως βραβεία, στη μνήμη της Μαίρης Ιωάννου, σε τελειόφοιτους φοιτητές Μουσικής, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν την υψηλότερη επίδοση στην εκτέλεση πιάνου ή τη φωνητική ερμηνεία κατά την τετραετή φοίτησή τους στα τρία ιδιωτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κύπρου, που προσφέρουν τον Κλάδο των Μουσικών Σπουδών. Το υπόλοιπο ποσό από τα καθαρά έσοδα θα διατεθεί για την οικονομική στήριξη άπορων μαθητών Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.

 

Τιμή Εισόδου: €13

Πληροφορίες, Εισιτήρια και Κράτηση Θέσεων:  99488432